Black Hawk казино во Shawnee

Истражувачите на Универзитетот во Кембриџ тврдат дека тие го идентификуваат шемите на активност на мозокот дека може да се објасни зошто некои коцкари недостаток на способност да се каже 'кога'.Истражувачите проучувале дел од мозокот познат како insula, кои тие веруваат дека игра значајна улога во дозволувајќи им на коцкари да се разбере дека шансите се наредени против нив.Проучување на една мала група од НАС пациенти со различни типови на мозокот повреди заедно со голем број на контрола на предмети, истражувачите откриле дека пациентите со оштетена insulae се со поголема веројатност да станат имуни на (а) на идејата дека слот машина 'близина на пропуштајте' посочи дека победа е блиску на дофат на раката, или (б) на т.н black hawk казино во shawnee.
" коцкар е во заблуда,' верувањето дека поради паричка флип земјиште на 'глави" неколку пати по ред значи 'опашки' резултат на тоа се должи, и покрај секој флип има 50/50 шут на слетување или начин.Д-р.Лука Кларк рече дека Универзитетот наоди укажуваат на тоа дека проблемот коцкари искуство хиперактивност во нивните insula регионот", што ги прави поподложни на овие грешки на размислување." На собирот тело на докази дека проблемот коцкање е резултат на невролошки абнормалност нуди надеж дека еден ден фармаколошко решение може да се ублажи штетата овие лица нанесат врз себе.Кларк изјави дека следната фаза од истражувањето ќе вклучуваат проучување на мозокот на проблемот коцкари да се утврди дали скенери покажаа разлики во активности во рамките на insula регионот.Обем на истражувања веќе постои за поддршка на теоријата дека коцкање е само еден од многуте активности проблем коцкари најдете тешко да се контролира.Студии имаат утврдено дека огромното мнозинство на коцкање зависници имаат проблеми со зависност од дрога, период, дали тоа вклучува коцкање, алкохол, дрога, секс.. black hawk казино во shawnee оклахома. you name it.Но, би можеле истите овие зависности прашања, исто така, го објаснуваат однесувањето на сериски убијци?Дијагностички и Статистички Прирачник за Ментални Нарушувања (DSM)) се признава само една однесувањето кон зависности и тоа е коцкање.Но criminologist Крег Taube неодамна го даде за разговор на клиниката во Јужна Африка за време на која тој предлага имаше голем број на преклопување фактори поврзување на сериски убиец е потреба за свежи жртви со класичен зависност критериуми.Ѕвездата цитирани Taube дефинирање зависности, како континуирано повторување на однесувањето и покрај неповолните услови со ова однесување се создава.Д-р.Џеки де Запад, a criminologist на Универзитетот на KwaZulu-Натални, одекнуваше Taube е теорија од напомене случај на Американскиот сериски убиец Израел Keyes, кој беше поврзана со 11 убиства и рече дека тој го убил за раш тоа му даде она што на времето не реки казино престане да служат алкохол. "Тој се чувствува во зависност од преземањето на друго лице живот, на зависност на чувството тој доби кога тој го правеше тоа." Додека ние се чека за Голема Pharma да излезе со анти-сериски убиец пилула, Христијанска група верува дека тоа е полесно да одговорите.Викенд на 26-27 април ќе се види на 24 годишен Само да се Молиме Без!викенд на молитва и пост, глобална иницијатива наменети за лекување на планетата на својата зависност од коцкање, наркотици, порнографија и други рекреативни активности.Со оглед на фактот дека сте биле на ова за 24 години без опипливи резултати, ние сме обложување "Фајзер" удира нив до целната линија.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre она што на времето не реки казино започнете служат алкохол.