сив орел казино вклучена распоред

enting Сингапур Ltd, операторот на Места World Sentosa casino resort (на сликата) во Сингапур, се вели во поднесување на среда, тоа е "главно песимистички за outlook за првата половина од 2020" поради "роман coronavirus прашање кое има создадено масовно нарушување на патување и туризам индустрии".ut Genting Сингапур рече дека ќе се користи било затишје во бизнисот во текот на кризата, од страна на "одлучите за посилна продуктивноста drive" и ќе "искористување на овој период да се освежи и да се развие" своите придонеси кон клиентите.ull-годишна добивка во казино оператор Genting Сингапур падна 8.8 проценти, за вкупните приходи, која одби 2.3 проценти од година на година.Како добивка беше SGD688.6 милиони евра во споредба со SGD755.4 милиони евра во претходната година.ourth четвртина од профитот е до 3.8 проценти, на само под SGD155.9 милиони денари, наспроти речиси SGD150.2 милиони денари една година пред.Тоа беше на квартална приходи всушност надолу 9,5 проценти, во речиси SGD607.2 милиони, во споредба со само под SGD664.8 милиони една година порано.ourth-квартал нето-оштетени побарувања беа сепак надолу 50.4% на речиси SGD17.7 милиони евра, од SGD35.6 милиони евра во пред-година квартал сив орел казино вклучена распоред. Ние обновено нашето разбирање на процесите за кредит за оценување и одобрување, и оштетување проценка на трговија побарувања," истакна Genting Сингапур е независен ревизор во својот коментар на 2019 резултати.enting Сингапур забележано дека за целосна-2019 година, дури и пред coronavirus криза, "бизнис беше предизвикана од геополитичка нестабилност и економски volatilities".ut таа додаде дека нејзините доброволно целосна отплата во април 2019 на одличен SGD680 милиони под своја SGD2.27-милијарди syndicated високи обезбедени кредитна објекти имаше "дадоа заштеди на трошоци за група".igher амортизација трошоци биле снимени во бизнисот, во споредба со претходната година, "на планови да се пензионира одредени средства" како компанијата ќе започне SGD4.5-милијарди проширување на Места World Sentosa.enting Сингапур додаде дека, дизајн и планирање за она што го нарекува "Одморалишта World Sentosa 2.0" беа "добро под начин".enting Сингапур, истакна во својот среда најавата дека игри приходи во Одморалишта World Sentosa за целосна-2019 година беше долу 3.5 проценти, на само срамежлива на SGD1.62 милијарди долари, наспроти SGD1.68 милијарди долари во 2018 сив орел казино вклучена морски плодови. Игри на приходи за четвртиот квартал падна 12.8 проценти, на само под SGD387.6 милиони евра.на игри на приходи за цела година беше рамен, во SGD857.9 милиони евра.Сегментот приходите за четвртиот квартал, исто така, беше рамен, во SGD218.9 милиони евра.roup прилагоди заработка пред камати, оданочување, амортизација и амортизација (EBITDA) беа надолу 3,3 проценти за цела година, околу SGD1.19 милијарди во споредба со речиси SGD1.23 милијарди долари.За три месеци до 31 декември група прилагоди EBITDA беше до 0.5%, во SGD287.6 милиони денари, од SGD286.0 милиони евра во четвртиот квартал 2018. сив орел казино вклучена среда.