Blackjack Means Pick Up 7

Ова е гостин придонес од страна на Џејмс Isherwood на Slotsquad.ко.велика британија.Ако би сакале да поднесе придонес ве молиме контактирајте Бил Beatty за детали.Ви благодариме.Тоа беше интересно да се види на вести неодамна дека одредени податоци за стриминг услуга е конзумирање на 15% од глобалниот опсег на нето распределба.Како програмери, понекогаш е лесно да се заборави како податоци пренесување медиуми и прикажување медиуми се движат по должината на различни paces.Технологија во области како што се 4K и други висока резолуција формати е унапредување на молња брзина, и така е побарувачката на пропусен опсег, кој доаѓа со него.Во iGaming, каде што играчите зависи од брзината, playability, испорака и неверојатно оптимизиран резолуција, ова е нешто индустријата не може да се превиди.Тоа е сите да се направи со пиксели и нивните време на испорака, податоци во пакети, како 1 и 0 одиме од А до Б и како сервери одговори на сите оние кликне.Се разбира, играчот не се грижи за ништо од тоа, тие само сакаат да играат игри.Во иднина, се повеќе и повеќе видео сообраќај се случува да јадат пропусен опсег сака тоа е сите-ден вклучена отворена 24/7 blackjack means pick up 7. Според извештајот од Sandvine, видео сметки за 58% од светската низводно сообраќај, проследено со прелистување (17%), игри (7.8%) и социјалните медиуми (5.1%).Со таков голем дел од пропусниот опсег се консумира со видео стриминг, под притисок на мрежи околу светот е огромна.Ова потенцијално би можеле да влијаат на програмери, оператори и на крајот на краиштата потрошувачите.Се разбира, ова би можело да биде scaremongering, може да биде новата технологија зад аголот што не се уште не знаете за.Но погледнете броеви, Од 2019 глобална IP сообраќајот ќе се надмине 2 Zettabytes една година како да се кандидира казино ноќ прибирање на средства. (Што е Zettabyte?) Морав да се погледне до тоа премногу, но тоа е двоен износ на IP сообраќај од почетокот на интернет.Растот е експоненцијална, а тоа е голема крива потребни за набавка да се задоволи побарувачката.Во Slotsquad, ние сме фасцинирани од HTML-5 дизајни, нов мобилен игри и казино технологии, особено, во живо казино.Но, сето тоа е додавање на товар на денешната тешка ладен мрежи.Онлајн казина на иднината несомнено ќе биде виртуелен-реалност основа.Екранот системи поголеми, криви и со неверојатна скали за тебе.Висока резолуција, брзо и ултра-сигурно ќе остане главен делови од сумата, но со милиони повеќе од делови.Можете да тврдите дека иднината обложување земјата ќе биде на кабел ширина, должина и оптички влакна брзина на највисокиот понудувач во однос на пропусен опсег достапност.Ова би можело да биде нешто што ќе влијае на секој од нас во iGaming индустрија.Така може да индустрија се справат?Се разбира дека може.Но, како и секој друг кој зависи од интернет за нивните плати, ние треба да бидеме подготвени.Информатичката револуција е незапирлива.Начинот на кој ние го правиме сè што сега е преку сервери, кабел и податоци, ги додадете во сателити, ако навистина сакате да се трошат пари.Тоа е неверојатно сценарио кое е гориво пропусниот опсег тесно грло, и ние сме во премногу длабоко.Повеќе стотици метри длабоко да биде поконкретен.Поправка и проширување на светот податоци цевки се во критична за да се обезбеди раст на интернет.Но, овие податоци цевки лежат далеку под земја и под морето.Заштитена да, но тоа значи макотрпна, навремено и многу скапа работа, кога станува збор за одржување/надградби, итн.Значи, ако цената оди нагоре, не оператори земете сметка, или ќе обезбедувачи на услуги за сопствена одговорност?Она што за играчите, тие ќе се чувствуваат иднина вирус на глобалниот опсег?Тоа би можело да биде последната епизода на игра на престоли, исклучително потентен вирусни музика, видео или или кои го живо казино дилер кој почнува да трепери како конекцијата се чувствува товарот.Се разбира, сето ова е само нешто да се размислува за.За авторот: Џејмс Isherwood е игри аналитичар и технологија фан на Slotsquad.ко.велика британија, велика БРИТАНИЈА врз основа iGaming производ преглед компанија.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre како да се кандидира успешен покер турнир прибирање на средства.