Buhl парк казино ермитаж Pa

888 Стопанства го виде својот профит пред оданочување падот од 52% на $32.5 m за цела година 2015 година buhl парк казино ермитаж pa. Претседателот Брајан Mattingley рече дека точка на данок на потрошувачка во велика БРИТАНИЈА, ЕУ ДДВ пријави и валута движење headwinds влијае на профитабилноста.Се намалува беа, исто така, јасно усогласени со профит пред оданочување и прилагодени EBITDA да $55.5 m (-18%) и $80.6 m (-20%), соодветно.Приходи отиде до 2% до $462.1 м и 888 рече дека најголем дел од приходите доаѓаат од неговото казино нуди, со што особено вертикална придонесува $238.7 m од вкупно total.Покер изнесува $88.5 m, бинго генерирани $44m и новите придонеси (главно се состои 888 е sportsbook) направени $41.3 м bugstars или одржување казино heist.

888 предвидени некои предвидувања за гејминг индустријата како целина, покажува истражување од Х2 Коцкање Капитал кој таканаречените дека големината на глобалната онлајн гејминг индустријата, во однос на глобалната гејминг приходи, ќе се зголеми од $34.8 bn за 2014 година да $48.6 bn за 2018 се изгради едно казино во minecraft. Прогнозата, исто така, покажа дека овој спорт ќе биде доминантен фактор во тој раст, кој ќе се зголеми од $16.7 bn за 2014 година да $22.2 bn за 2018 kurallar nelerdir nas l oynan р покер. Минатата година беше паметен еден за 888, како договор за таа да биде купена од страна на Вилијам Хил падна преку и 888 подоцна пропуштени надвор за купување BwinParty да GVC Стопанства, откако се согласи на договор во вредност од околу £898.3 м.Имаше, исто така, промени во управувањето со минатата година, како Mattingley се спуштил од позицијата на извршен ДИРЕКТОР да стане претседател и поранешен извршен ДИРЕКТОР на Џон Андерсон се повлече од одборот ayr nt l oynan р покер nas l. Itai Frieberger, тогаш COO, засили да го води работењето на ден-за-ден основа, заедно CFO Aviad Kobrine, пред се потврди како оператор е извршен ДИРЕКТОР на трајна основа, во Март. покер nas l oynan р к saca.