продажба на покер маси во мексико

Австралиско казино оператор Круна Места Ограничен го објави својот финансиски резултати за дванаесет месеци до крајот на јуни покажува 22.7% пад година на година, во нормализирани нето добивка по даночни да $406.2 милиони евра.Фирмата зад Мелбурн Круна Казино И Забава Комплекс, како и шест-ѕвезда Круна Сиднеј во Нов Јужен Велс, Круна Места Ограничен неодамна се продаваат за 10% од своите акционерско друштво во Макао казино оператор Melco Круна Забава и откри дека оваа трансакција, запленети $602 милиони евра.Покрај тоа, компанијата изјави дека неговата Австралиски бизниси видов нормализирана полно работно година приходи вкупна $3.23 милијарди долари, што претставува добивка од 0.8% од година на година, а нормализиран приход пред камата, даноци, амортизација бележи пораст од 1.8% до $933.2 милиони евра.Сепак, неговата не-Австралиската претпријатија управувана преку Melco Круна Забава, кои вклучуваат Altira Макао и Манила е Градот Од Соништата случувања, пријавени на 11.8% намалување година на година во годишни нето добивка по даночни да $393.6 милиони и покрај 10.7% се издува во изјасниле нормализиран приход пред камата, даноци, амортизација до $861.3 милиони евра продажба на покер маси во мексико. "На 2016 година целосно годината е резултат одразува солидни перформанси од нашата Австралиска операции и продолжи да го покори тргување во Macau", рече Rowen Craigie, Главен Извршен Директор за Мелбурн-базирани Круна Места Ограничен. "Резултатот, исто така, вклучува профит, генерирани од делумна продажба на Круната Одморалиште Ограничена е Melco Круна Забава акционерско друштво, кој е пријавен како значаен објект." Во својата Австралиската одморалишта, кои исто така вклучуваат Круната Перт сопственост, Круна Места Ограничен изјавил дека 5.8% пораст од година на година во полна година главната кат игри приходи до $1.68 милијарди дојде во лицето на 8% падне до $65.1 милијарди долари во ВИП програма игра промет и беше "разумен исход" земајќи ги во предвид "на силен раст во пред споредлив период на 41.8% и депресија природата на VIP игри активност низ Азија". "Падот во Melco Круна Забава е резултат беше последица на слабите услови на пазарот во Macau", рече Craigie продажба на покер маси во лима. "Вкупните бруто игри приходи преку Macau пазар во полна година до 30 јуни, 2016 година, се намали за повеќе од 20%." Круна Места Ограничен објасни дека неговиот нето оперативен готовински тек за целосна-годишниот период падна скоро 24% од година на година да $482.7 милиони денари, додека нето долгот застана на само над $1.96 милијарди долари.Тој најавува дека вкупната ликвидност со исклучок на работниот капитал пари од $151.1 милиони евра беше во моментов $1.58 милијарди и претставена од страна на $298.6 милиони евра во расположливите парични средства и $1.28 милијарди посветена undrawn објекти без депозит бонус казино листа индија.

"Продажба од 155 милиони обични акции во Melco Круна Забава генерира приходи од $1.06 милијарди евра", рече Craigie. "Ова, во комбинација со $180.7 милиони евра во дивиденди добиени од Melco Круна Забава во годината, има подршка Круна Места Ограничен за да се намали [нашата] нето долгот и да се одржува силна биланс на состојба и кредитна профил за финансирање на постојните Австралиската развој на проекти.Од формирањето на Melco Круна Забава, Круна Места Ограничен постигне пари се враќа еквивалентна на двојно вкупните парични има инвестирано во Melco Круна Забава.Круна Места Ограничен продолжува да се одржи 27.4% камата во Melco Круна Забава во вредност од околу $2.3 милијарди долари." без депозит бонус казино листа велика британија.