коцкање всушност мека во средоземното море

Мејн пратениците воведе четири делови од законодавството оваа година, сака да ја легализира спортски обложувања.Но минатата недела, три се исфрлат надвор од комитетот.Во петок, на Законодавната Комисија за Ветерани и Правни Работи ги отфрли трите статии што се бара да се прошири игри на среќа во државата и по пат на спортски коцкање.Одлуката следуваше по членовите на комитетот се согласија да работат на уште еден спортски wagering статутот воведен од страна на Сен. Луис Luchini (D-Hancock).Целта на државните политичари, кои сакаат да им се овозможи правна спортски коцкање во Мејн е да се презентираат Gov коцкање всушност мека во средоземното море. Џенет Мелници (D) со некоја сметка, таа ќе го потпише.Во јануари 2020 година, првиот рок гувернерот го одбива спортски обложување на законот кој беше донесен од страна на Законодавната.

"Верувам дека овој закон е добар обид од страна на оние кои сакаат да го изнесам во отворен црниот пазар активност која се практикува од страна на многу сега," Мелници објасни на нејзината одлука на време. "Но, respectfully, јас остане unconvinced во тоа време дека поголемиот дел од Мејн луѓето се подготвени да се легализира, поддршка, прифати, и да се промовира обложување на конкурентни спортски настани." Мелници додаде дека таа е загрижен дека законот не вклучуваат соодветни одредби за да се осигура дека малолетнички луѓе не би можеле да пристапите на интернет обложување спортски платформи.Милс е изрази се загрижени дека многу спортски обложувања и дневни фантазија спортски телевизиски реклами и онлајн рекламни кампањи чини да се однесуваат на младите. Luchini, кои столици Ветерани и Правни Работи Комитетот, вели дека пратениците ќе работат заеднички за да се развие спортски обложувања закон кој обезбедува заштита за децата. "Спортско обложување не може да биде во промет кон децата.Тоа беше голем проблем за гувернерот, и со право е така," Luchini рече неодамна.Друга клучна компонента е дали онлајн спортски обложување треба да биде врзан на тули и малтер казина и pari-mutuel обложување објекти.Тоа е нешто на државата две казина — Холивуд Казино Бангор и Оксфорд Казино Хотел — имаат lobbied за. Luchini, сепак, услуги на untethered модел кој ќе им овозможи на sportsbooks да аплицираат за мобилни оперативни права, без тули и малтер мало присуство.Тоа е повеќе од слободен пазар конкурентни стил," Luchini мислење коцкање всушност мека од јужна кина море. "Мојот приоритет е не да им помогне на казина се направи повеќе пари.Тоа е да им помогне на Мејн bettors да ги има најдобрите опции кои што можат." Penn National Игри, операторот на Холивуд, вели бесплатна-за-сите мобилни спортски обложувања пазарот ќе предизвика проблеми коцкање всушност мека страна на средоземното море крстозбор поим.
"Дозволувајќи им на неограничен број на [спортски обложувања] licensees во Мејн, многу без широка рамка на безбедност, би можело да резултира со значајни регулаторен товар за државата и измамнички активности или предаторски практики", рече Џеф Морис, Penn National потпретседател на јавните работи и владата односи коцкање всушност мека од медитеранот крстозбор поим. Luchini раната 2021 спортски обложувања бил нацрт укажува на тоа дека за секој одобрен онлајн sportsbook оператор плати $20.000 евра годишно на државата за такви игри привилегии.Законодавството — Сенатот Хартија 1532 — дали си даночни корист за казина.За земјиште-базирани sportsbooks во Холивуд или Оксфорд, или pari-mutuel места, бруто игри приходи данок на спортски обложувања ќе биде 10%.За онлајн sportsbook приходи, 16 проценти данок ќе се спроведе.Фискални проекции се каже Мејн може да застане за да добиете $5 милиони евра на годишно ниво во нов даночен приход од легализира спортски обложувања еднаш на пазарот е целосно да се нагоре и трчање..