чевли

Меѓународно тело кое ги проучува и оценки земји' напори за помагање на спречување перење пари, наводно поставени на Филипини на својата "сива листата' и препорачува дека јурисдикција до своите напори во печат излезе финансиски кривични дела.Според извештајот од GGRAsia, на потег од Финансиски Action Task Force (FATF) сега може да го направи тоа потешко за archipelagic нација на некои 107 милиони луѓе за да се привлечат странски извори на инвестиции и капитал.Извор детални територии на овој "сива листата' се должни да работат со регулаторот за да ги подобрат своите анти-перење пари протоколи и да ги достави поврзани извештаи за напредокот најмалку три пати годишно.Опасен историја: Филипини беше, наводно, на FATF на "црната листа" на некомпатибилни земји за пет години од 2000 година, и сериозно беше срам во 2016 година кога дел од некои $81 милиони денари кои биле по електронски пат pilfered од народната банка на Бангладеш беше laundered преку митрополитот Манила е Solaire Одморалиште и Казино.Ова наводно помогна да се поттикне локалните законодавците да ја измени и дополнувања на земјата Анти-Перење Пари Дејствува во јануари за да додадете оние компании држи Филипините Префрлани Игри Оператор (POGO) лиценца и својот "обезбедувач на услуги", на листата на компании се бара да се придржуваат строго поставување на анти-перење пари протоколи.Призна напредок: На FATF, наводно, се користи службено петок поднесување на пријавата, да изјави дека на Филипините беа направени 'прогрес' на голем број на "препорачани активности за да се подобри технички усогласеноста и на ефективноста', бидејќи завршувањето на 2019 евалуација 'вклучително и од страна на решавање технички недостатоци на специфични финансиски санкции'.Сепак, на Париз-организација со седиште наводно спротивно на тоа додаде дека Азиски нации беше уште недостасува кога станува збор за демонстрирање кои се соодветни за спречување перење пари и финансирање на тероризам контроли се спроведуваат на локално казино junket оператори.Наводно, прочитајте изјава од FATF.. чевли. "Кога ќе се постави надлежност под зголемен мониторинг, тоа значи дека земјата е посветена на брзо решавање на утврдените стратешки недостатоци во рамките на договорениот временски рамки и е предмет на зголемен мониторинг." Важно индустрија: Филипини е, наводно, дом на голем и растечки онлајн игри сектор дека пред доаѓањето на coronavirus пандемија беше ангажиран во потрага клиенти низ целата територија на Азија-Пацифик регионот, вклучувајќи ја и Кина.Народот сега ќе наводно само да биде симната од FATF е "сива листа" ако тоа може успешно да се покаже дека тоа е соодветно спроведени серија на препораки за подобрување на своите анти-перење пари внимателност.Се изговара ветување: Во одговарате на ознака од FATF и на Филипините' Anti-Перење Пари Советот, наводно, изјавил дека "само идентификација' на нејзините недостатоци нема да резултира во 'наметнување на countermeasures.' Но ова тело наводно тврди дека тоа сега се согласи на 'здобиени за залог" и ќе работи на спроведување на мониторите акцискиот план 'во рамките на пропишаниот временски линии" во надеж дека ќе имаат нејзиното име отстранети од " сива листа.' кои имаат пети слотови.