дали казино акции плаќаат дивиденди

enting Малезија Bhd претседател и главен извршен Лим Кок Thay вели тема парк неговите игри на компанијата е изградба на Хотелски Светот Genting ќе биде подготвен за акција на почетокот на следната година, на Бизнис Пати извештаите во вестите член се врши од страна на Asiaone веб-сајт.enting Малезија е тужи Фокс Забава Група ДОО и некои поврзани компании, како и Волт Дизни Ко – во моментов suitor многу Фокс бренд забава на средства за повеќе од US$1 милијарда, обвинувајќи ги на подлога од договорот кои произлегуваат од Genting Малезија план да се изгради тематски парк имајќи 21-от Век Фокс бренд за Одморалишта Светот Genting, казино одморалиште (на сликата во датотека фото) близина на Малезија е престолнина Куала Лумпур.ven така, плановите за темата парк "се сите во место", Г-дин Лим беше цитиран како вели.Тој додаде дека на тема парк беше само еден мал дел од проширувањето Genting Малезија предвидени за Одморалишта Светот Genting, Малезија е само правна casino resort, исто така познат како Genting Highlands дали казино акции плаќаат дивиденди. На планови за проширување во Genting Highlands се спроведува во фази и посети се зголемува, а во согласност со тоа, приходите и така натаму," извештајот понуди Г-дин Лим што се вели дали казино работни места. "Па тоа е прилично многу за песна која вредности ќе бидат доставени до собранието на акционерите," извршниот наводно, додаде. плати и.