казино Du Lac Leamy привилегија поени

Tropicana Entertainment Inc.пријавени загуба за вториот квартал како слабите економија продолжува да влијае бизнис во Атлантик Сити и Невада.Лас Вегас-базирани игри на компанијата, контролирани од страна на инвеститорот Карл Icahn, рече тој изгуби $2.7 million во вториот квартал во споредба со загуба од $1.6 милиони евра за година-пред quarter. Net приходи од $145 милиони евра беше надолу од $164 милиони евра во вториот квартал на 2010 година казино du lac leamy привилегија поени. За првите шест месеци од 2011 година, Tropicana Забава има изгубено повеќе од $4.1 милиони евра казино du lac leamy ресторани. Tropicana Забава работи две хотел-казина во Laughlin — Реката Дланки и Tropicana Laughlin — и MontBleu Casino Resort & Spa во Јужна Езеро Tahoe како да се нагоре ниво брзо во менито што се слотови.
Net приходите беа $29.3 милиони надолу, од $31.3 милиони евра.На вториот квартал се намали во Невада приходи, што е управувано од страна на 16.6 проценти пад во слот тома и 13.7 проценти пад во табела јачина на звук како да се нагоре ниво на поп слотови. "Врз основа на најновите пазарни податоци се достапни, Laughlin пазарот .. како да се нагоре ниво во важност покер.

доживеале 7.3 проценти пад во казино приходи во вториот квартал," компанијата се вели во регулаторните поднесување.Реката Дланки и натаму се негативно погодени во вториот квартал од страна на патот во изградба Laughlin.Во одговор, компанијата "намалена игри капацитет" на Реката Дланки за да се минимизира трошоците.Лас Вегас Tropicana е должници од други инвеститори. како да се укине само забрана од казино.