јуриј Da Cunha казино Estoril Bilhetes

Од Северна Каролина објави $1m лотарија на јуни 10, вакцинација стапки се качил од само 1%.Лотарија беше воведен за да ги охрабри луѓето да се добие Covid-19 вакцина; сепак, се чини дека било директно влијание е ограничено до денес.За време на прес конференцијата, Гувернерот Рој Купер изјави дека бројот на вакцини спроведено не се зголеми "значително се уште."Гувернерот се надева дека нуди $1m џекпот за оние кои добиваат вакцината ќе ги поттикне локалните жители да добиете удар.Со лотарија работи за повеќе од една недела, бројот на вакцинирани Северна Carolinians зголемување од 54% 55%.Гувернерот Купер рече: "Ние се надеваме во текот на следните неколку дена и за неколку недели ќе видиме некои значајни подобрувања во нашите броеви."Ние се трудиме да се најде сè што може, дури и одржување на стабилна ќе биде позитивна работа." Слични иницијативи се воведени од страна на други држави; но, за разлика од Северна Каролина, тие се изјасниле позитивно зголемување на вакцинација стапки.На пример, вакцинацијата стапки во Охајо зголемување од 33%, за само една недела.Слично на тоа, $116.5 м лотарија во Калифорнија резултираше во зголемување на вакцини следната недела.Според Калифорнија министерството за Здравство, бројот на лицата кои добиле најмалку една вакцина е зголемен за 89,800 – само еден ден откако на лотарија беше објавен.Податоците од Џонс Хопкинс Универзитетот (JHU), покажува дека само 39% од Северна Каролина население е целосно вакцинирани.Дополнителни податоци од JHU покажува дека, на национално ниво, околу 45% на САД населението е целосно вакцинирани. јуриј da cunha казино estoril bilhetes.