телефонски број за цезар казино во атлантик град њу џерси

Ирска е младите се појави да имаат никаков проблем пристап забрането земјиште базирани на коцкање производи, но тоа е далеку поголем предизвик средина онлајн, според земјата е најновиот (и исклучително од) коцкање преваленца извештај.Оваа недела, Ирска Здравјето на Истражување Одбор го објави својот најнов коцкање преваленца студија, која неверојатно датуми на сите на пат назад до 2014-15, кој го погоди е во тек со земјата желка-како пристап кон ажурирање на својата коцкање закони, но сепак.. телефонски број за цезар казино во атлантик град њу џерси. анкетата спроведена face-to-face прашања од 7,005 Ирски жителите на возраст од 15+ меѓу август 2014 до август 2015 година телефонски број за казино аризона. Истражувањето е дефиниција на коцкање вклучени сè, од лотарија билети, казина, онлајн коцкање, обложување продавници, racetracks да се игра бинго и игри со карти, со семејството или пријателите.Некои 64.5% од испитаниците призна коцкање во некоја форма во текот на претходните 12 месеци, со 41.4% го прават тоа на месечна основа.Лотарија производи доведе на патот со 56.7% учество, проследено со обложување во букмејкерот продавница (15.3%), обложување на коњ или куче песна (12.7%) и карти за играње за пари со пријателите или семејството (7.8%).Само 4.3% од испитаниците одговориле дека би gambled интернет или преку телефон и во претходните 12 месеци, додека уште 3% се изјасниле играње онлајн игри лотарија.Сепак, на оние кои се изјасниле коцкање на месечна основа, онлајн казино игри постигна највисок (24.5%), додека онлајн/телефон спортски облози рангирана на трето (12.1%).Природно, Ирските медиуми се фокусираме на речиси една четвртина од младите на возраст од 15-17 кои gambled во некоја форма во текот на претходните 12 месеци.Сепак, иако овие младинци беа очигледно доста умешен на пристапување на земјата-врз основа на лотарија производи (9.7%), тркачката патека wagers (9.4%), преку ШАЛТЕР wagers во обложување продавници (5.8%), па дури и казино игри (2.1%), само 0.9% беа во можност да се коцка онлајн или преку телефон.На сите испитаници кои трошат повеќе од €250 на коцкање производи во претходните 12 месеци, лотарија производи доведе на патот со 11.2%, проследено со спортски wagers на обложување продавници (3.9%), тркачката патека wagers (1,8%) и интернет/телефон wagering (1.4%).Онлајн коцкање е многу повеќе популарна во понатамошните еден се искачи на Ирска е социо-економска скала.На врвот-три социо-економски групи постигна помеѓу 5.2%-6.8% онлајн учество, додека на дното-три групи се движи од 1.5% до 3.7% ќе се три на еден вид победи права во покер. By наспроти тоа, обложување продавница wagers се повеќе преовладува меѓу дното-три групи.Околу 0,8% од испитаниците покажаа знаци на проблемот коцкање активност, со машките (1.4%) драматично outpacing жените (0.2%).Помладите испитаници покажа поголем проблем коцкање распространетост, со највисока стапка (1.5%) доаѓа во 25-34 години возраст демо, во која родовата нееднаквост е дури и повисока (2.9% машки, 0.2% женски).Извештајот не најде фан на Sinn Féin е Louise О'Reilly, кој се нарекува наоди "недостатоци, датум, на варијанса со нови докази и субјективни докази и не можат да се користат во добра верба како точна основа за политика информации." Ирска е влада вели дека тоа е во моментов работи на својата следна анкета, која ќе ги покрие 2018-19, и првичните резултати ќе бидат споделени во одреден момент во текот на следната година.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre ќе ни се легализира онлајн покер.