основачот на слот систем Ltd

"Оваа доверба не е врз основа на whimsical фенси, но е основана на компанијата за одржлив стратешки предности." НЕКОИ ПРИХОДИ се ЗГОЛЕМУВА Во Лас Вегас, На Венецијански и Palazzo хотел-казина се изјасниле нето-приходи од $380.5 милиони денари, што претставува зголемување од 1,4 проценти.Компанијата е Марина Беј Песоци одморалиште во Сингапур пријавени нето-приходи од $735.5 милиони евра, 5 проценти пад од пред една година.Песоци Витлеем во Пенсилванија пријавени третата четвртина приходи од $127.3 милиони денари, што претставува 3.6% зголемување.Во текот на третиот квартал, Лас Вегас Песоци врати $299.8 милиони денари за акционерите преку $2 милијарди акции откуп програма.Одборот исто така го зголеми своето донесуваат заеднички акции дивиденда за 2015 година да $2.60 по акција.

"Без оглед на неодамнешните cyclicality во Макао, јас сум како сигурни и денес како јас некогаш биле во долгорочна иднина на нашата компанија," Adelson рече. "Ние имаме искусни cyclicality во Макао во минатото, и ние веруваме дека сегашниот мекост во средина во Макао денес е исто така циклично, и дека тоа е само прашање на време пред циклус менува себе." Лас Вегас Песоци кажано инвеститори нето добивката за третиот квартал беше $671.7 милиони евра, во споредба со $626.7 милиони евра, во истиот квартал пред една година.Заработка по акција зголемен за 9.2% на 83 центи по акција од 76 центи по акција една година порано. "Како што веќе рековме, во минатото, сите работи во животот се циклични," Adelson рече на конференциски повик со аналитичарите основачот на слот систем ltd. Adelson рече дека компанијата се движи напред на потенцијалните игри можности во Јапонија, Кореја и Виетнам фонтаната 42 покер кандидира за продажба. Farley предвиде октомври игри на приходите ќе биде по 16 проценти на 22 проценти во октомври и надолу помеѓу 14% и 19 проценти во ноември и декември.Во разговор на Глобалната Гејминг Експо овој месец, Adelson рече тој мислеше Macau е high-end игри бизнис ќе закрепне во два месеци откако владата crackdown на корупцијата се смирува.Во средата, тој им кажал на аналитичарите тоа може да биде и на вториот квартал од 2015 година пред high-end бизнисот се враќа во Макао, бидејќи имаше спротивставени извештаи на владата корупцијата кампања пронајдени пари во казино кат. "Финансиски, имаме wherewithal да ја следат случувања во сите три од овие јурисдикции истовремено, ако можност да го стори тоа произлегува," Adelson рече.Во по-часа тргување, Лас Вегас Песоци акции беа до $1.08, или 1.79 проценти, на $61.40 на њујоршката Берза.Компанијата заврши редовна седница до 71 центи, или 1.19 проценти, во $60.32. казино клубот градење на сан антонио апартмани. "Важна точка е дека нашата стратегија нели се променија," Adelson рече казино клубот градење на сан антонио тексас. "Довербата што ја имаат во сила на нашата компанија и на сигурност и предвидливост на нашите парични текови има ни овозможи да прогресивно зголемување на поврат на капиталот на акционерите," Adelson рече.