марија кристал чове покер турнир

Минатата недела, операторот Kindred објавени писмена осуда на шведската Влада е третман на коцкање индустрија во текот на тековната пандемија.Организаторот е одговор се однесува на соопштението од шведското Министерство за Финансии на 23 април 2020 година, со која се утврди Владата во намерите да се ограничи на гејминг индустријата во текот на кризата со наметнување на одредени ограничувања.Како причина за изрекување на овие мерки, шведската Влада го истакна тековната "силен напредок" од поголемите игри компании во Шведска нудат онлајн казино игри – "една од најпознатите ризични форми на коцкање за играчи.""Гледаме тренд право сега со зголемен ризик од невработеност, боледување и финансиска неизвесност, во комбинација со намалувањето на wagers," коментира социјално осигурување министерот Ardalan Shekarbi. "Што микс на околности создава големи ризици во областа на игра.Владата треба да се дејствува брзо за да се заштити шведските потрошувачи."Предложената регулатива, која се очекува да стапи на сила на 1 јуни и завршува при крајот на 2020 година, вклучува депозит за ограничување на SEK 5,000 ($509) неделно за игри сметки, задолжително роковите за онлајн казино игри и вендинг машини, и максимум SEK 100 граница за да бонус нуди.Исто така, ќе биде зголемен за известување помеѓу SGA и Владата на случувања во игри на пазарот, чекори за да се зголеми јавната познавање на самоисклучување систем spelpaus.se, зголемен надзор на нелегални оператори и зајакнување на клиентот мерки на заштита.Во одговор на ова, Kindred изразија загриженост во текот намалена коцкање пазарот со послаби заштита на потрошувачите, како резултат на Владината интервенција.Операторот натпревари шведската Влада е insinuation дека игри на пазарот е во пораст; сугерирајќи дека тоа е всушност се намалила според одредени податоци марија кристал чове покер турнир. Henrik Tjärnström, извршен ДИРЕКТОР на Kindred, рече: "Ние сме многу загрижени дека шведскиот коцкање пазарот продолжува да се намали, тренд потврдено и од шведската Агенција за Управување со Јавноста и истражувачката фирма Копенхаген Економија."Она што Владата сега предлага ќе резултира со континуиран пад на коцкање пазарот и ерозија на потрошувачките права."Kindred е грижа во текот на шведскиот пазар не е нова.Всушност, во својата првиот квартален извештај од новите регулирани шведскиот пазар во Март 2019, сопственик на Unibet веќе објави пад на приходи како резултат на неговите обиди да се разликуваат од другите licensees во шведскиот пазар, нешто што не нудејќи бонуси вкупна £6.6 m ($8.2 м).Организаторот е полн-2019 година извештај покажа рамен пораст, пријавување на приходите од £912.8 m, на маргиналните година на година раст од 1%, со Tjärnström припишувајќи ова во дел да го "headwinds" во Шведска.Меѓутоа, додека оператор може да биде сам во својот одговор на Владата COVID интервенција (досега како и да е), тоа е, секако, не се сами во изразуваат загриженост во текот на шведскиот пазар, кој предизвика тешкотии за повеќето оператори во првата целосна година на ре-регулација марија прекрасна кристал чове казино jol. Tjärnström е главна грижа со Владиниот COVID-19 мерки се однесува на предметот на channelisation, која е прашање што видовме покренати од страна на голем број на оператори на пазарот, и ние се опфатени себе во Коцкање Insider на голем број на прилики.На оваа тема, операторот не се подигне некои значајни точки.Ако корисникот е принуден да се придржуваат на SEK 5,000 фондот за ограничување на лиценциран онлајн казино сајт, тогаш тоа може да принуди кон оф-шор нелиценциран сајтови со помалку клиент заштита Сакав богородица кристал чове казино. Kindred е insinuation дека без коцкање ќе се зголеми за 30% - 40% како резултат на овие мерки може да се чини претерана, но не е сигурно потенцијал дека тоа ќе се зголеми до некој степен, и ова може да има траен ефект еднаш на тековната криза има стивнаа.Додека на "црниот пазар" аргумент е еден ние сме слушнале повторена од страна на оние кои се противат на построга легислатива во секој регулиран пазар, има одредена тежина во Шведска каде channelisation стапки не на постигнување на целите утврдени на почетокот на ре-регулација.Ова е нешто истакнати од страна на Betsson AB претседател и извршен ДИРЕКТОР на Понт Lindwall, кој рече дека минатата година дека неуспехот да се постигне овие цели "jeopardises заштита на потрошувачите" правејќи го тоа "тешко за имателите на одобренија и дозволи кои плаќаат 18% игри данок."Аргументот е повторување може да се направи да изгледа како уморни, но тоа никогаш не е повеќе релевантни во време кога потенцијален проблем коцкари се заробени дома – и тоа е нешто шведската Влада може да не успеаја да се земе во предвид во својот одговор.Наместо да се користи својата моќ за да се ограничи лиценцирани, правни оператори; тоа може да биде мудар за шведската Влада да преземе овој пат да се фокусира на channelisation.На крајот на краиштата, тоа ќе биде тешко да не се согласуваат со Tjärnström кога тој го опишува тоа како "предуслов за добро функционирање процесот на лиценцирање." g suite календар за закажување на термини.