слотови бесплатно казино слотови

Во потрага на брегот до својот биланс на состојба, како Macau посети и приходи остане во депонии, MGM Кина, рече тој доби пристап до нови $503 милиони евра кредит објект.Операторот на MGM Cotai и MGM Macau рече дека тоа е првично цртање $301.81 милиони на револвер, но тоа подоцна може да се upsized да $503 милиони евра.Револвинг кредитна објект ќе бидат достапни за цртање од денот на објектот договор до и вклучувајќи го датумот паѓа еден месец пред конечната достасување датум (предмет на регулирање на условите преседан, вклучувајќи докази кои [MGM Кина] постојните HKD9.75 милијарди високи необезбедени обновлив кредитен објект е целосно подготвени)," според поднесување од операторот.Минатиот месец, беше објавено на игри на компанијата имаше $387 милиони денари во готово, а може пристап до кредитни линии до $580 милиони евра – доволно за да преживее 15 месеци во продолжен ниска или нема-приходи средина.На ново објавени линија на кредит има достасување датум на Мај 15, 2024 и носи каматна стапка кои се движат од 1.625 проценти на 2.75 проценти.Таа стапка е утврдена од страна на операторот на потпора сооднос, која стои во 2.9 x на заостанува 12-месечна основа.Обично, компаниите не пејд линии на кредит, освен ако тие се со нетрпение го бараат за да се намали од камата расходи за камата или се во можност да инженер за драматични зголемувања на слободни парични текови.Но, има една клаузула во поднесување што укажува на MGM Кина би можеле да бидат принудени да пејд споменатите револвер.Дека сценарио доаѓа да помине ако матичното друштво MGM Места Меѓународни го намалува својот удел во Макао оператор на помалку од 50 проценти од речиси 56 проценти денес.Аналитичарите ја видите MGM продажба на нејзините Кина бизнис целосно како малку веројатно.Но Аријата оператор, исто така, не е срамежлив за да се спомене Macau единица како кај преостанатите средства тоа може да се користи за да се поткрепат своите сопствени парични позиција.Вести на MGM Кина е нова кредитна линија ќе пристигне Macau оператори продолжи grappling со ефектите на coronavirus.Случајот се смета во Специјалниот Административен Регион (SAR) е стабилен во 45 недели, а нема пријавени смртни случаи има.Сепак, било да се строги патување ограничувања помеѓу игри центар, Хонг Конг и Кина остануваат во место, претставува голема пречка да concessionaires' обновување на напорите.Податоците ја потврдува некои важни личности останал посветен на Macau во услови на пандемија, но не доволно за да проп до доделување на визитација и бруто игри приходи (GGR) фигури.Вкупниот бројот на лица стапка на MGM Cotai и MGM Macau во првиот квартал беше само 36 проценти, како на SAR е казина беа shuttered за 15 дена во февруари.Забрана остане во место.Но, официјални лица во Кина, Хонг Конг, Макао, Јужна Кореја и Тајван се mulling на планови кои може да се види оние региони либерализација на патување меѓу себе, додека одржување на ограничувањата на посетители од други области.Кина, Хонг Конг и Тајван се комбинираат за околу девет од секои 10 посети на игри на центар. слотови бесплатно казино слотови.