вкупно војна атила недостасува градење на слотови

Матеј Levinson (R) се отфрлени од Казино Контрола Комисија (CCC) по малку повеќе од пет години на надзор на агенцијата, се одговорни за лиценцирање Атлантик Сити е казина и клучните вработени.Гувернерот Крис Кристи (R) го најави назначувањето на тековната Њу Џерси Помилување Одбор Претседател Џејмс Plousis (R) на CCC улога. Levinson е доделен на CCC со Кристи во 2012 година, и беше за reappointment во август, откако неговиот петгодишен мандат истрча својот тек.Доцна Државата Сенаторот Џим Whelan (D-Атлантската Област) имаше номиниран Levinson за обновување, но Државата Сенатот никогаш не гласале на reappointment, ниту пак Кристи направи било препорака.Кристи не ја коментира одлуката да го замени Levinson, но, по сите основи, се чини дека политиката како и обично во Њу Џерси вкупно војна атила недостасува градење на слотови. Levinson е татко е Денис Levinson (R), Атлантскиот Каунти извршен кој е тужи државата преку контроверзна ПИЛОТ (Плаќање во Рамките на Даноци) програма која им овозможува на казина да колективно плати $120 милиони денари на годишно ниво, наместо на даноци на имот вкупната сума на рулет броеви. "Мет беше колатерална штета во тоа, и што се очекува тоа," постар Levinson, изјави Притиснете на Атлантик Сити.

"Ова е како тоа функционира, и тоа не е големо изненадување," Levinson продолжение. "Ако одите заедно со сè што тие сакаат, тие се грижи за вас." На CCC се состои од три члена кои служат редови пет-година terms вкупно војна атила градење на слотови.

By законот, не повеќе од две комесари може да биде од иста политичка партија.Заменик Претседавач Шарон Harrington и Комесарот Алиса Купер се и Демократите.По повеќе казина, поднесени за данок на имот спорови наведувајќи го оценуваат вреднувањето на нивните места во услови на влошување на Атлантик Сити економија, државата застанала и поминале ПИЛОТ со цел да се гарантира локалните и државните влади сигурен фондови.Казина се согласи да плати $120 милиони евра годишно за 10 години.Пред сметка е премин, Кристи изјави Денис Levinson дека Атлантската Област ќе добијат 13,5 проценти на годишна пари.Но ракување договор не се направени добро од страна Кристи, кој рече Levinson е каунти не успеа да им се помогне на државата во Атлантик Сити стабилизација, кои подоцна беа вклучени државен преврат.Наместо 13,5 проценти, Атлантскиот Каунти е добивањето 10,4% вкупно земе од дијамант казино heist. Levinson и Атлантскиот Каунти потоа тужена државата врз основа на тоа дека ПИЛОТ помага казина, а со тоа се намалува и секој друг.На Levinsons знаеше тужба ќе се вознемири Кристи, и потенцијално ја загрози Матеј reappointment на CCC.Денис рече на својот син му рекол: "тој ќе биде разочарани во мене ако јас не го правам она што ми се верува дека беше во право за каунти." Матеј Levinson led Казино Контрола Комисијата во текот на еден вознемирувачки период.Пет казина се затворени под неговата види, четири во 2014 година, и петтата минатата есен со Труба Таџ Махал.Не казино отвори за време на неговиот CCC раководство.Неговиот наследник ќе имаат привилегија да се има казино отворен во непосредна месеци по преземањето на CCC кормилото.Хард Рок е reimagining на Таџ се очекува да биде завршен и врати се отворени за бизнис од страна на Меморијалниот Ден 2018..