колку правиш работи во казино

Хонг Конг-листата казино оператор Галакси Забава Група (GEG) забележа 56 проценти нето добивката се зголеми во првата половина на 2018, управувано од страна на рекорд маса на пазарот и силна VIP сегменти колку правиш работи во казино. GEG објавува на Хонг Конг Берза дека нејзиниот нето-добивка која им припаѓа на имателите на друштвото, акционерите се зголеми за да HKD7.2 милијарди долари (US$917.2 милиони евра) за шест месеци, кој што завршува на 30 јуни 2018 колку не треба да се отвори казино.
Групата е нето приходи скокна 25 проценти на HKD28.1 милијарди долари (3.56 милијарди евра) во H1 2018 додека прилагоди EBITDA се искачи 34 проценти за да HKD8.6 милијарди долари (1.09 милијарди евра) и покрај "лоша среќа во своите игри операции." GEG е вкупно игри на приходи со исклучок на кои се генерирани од страна на Градот Клубови кои користат Галакси Забава гејминг лиценца, но беа управувани од страна на трети лица инвеститори се искачи за 30 проценти година на година да HKD34.3 милијарди долари (4.37 милијарди евра) колку правиш покер. GEG е ВИП сегмент GGR беше до 41 проценти на HK$19.6 милијарди долари ($2.5 милијарди долари), додека маса на пазарот GGR се зголеми од 18% на HKD 13.5 милијарди долари (1.72 милијарди евра).Не-игри приходи се искачи 11 проценти да HKD1.6 милијарди долари (203.84 милиони евра), со група е во комбинација пет хотели регистрирање на "силна вработување на речиси 100%." Како резултат на казино на операторот на исклучителни профит, GEG најави дека ќе издаде посебни дивиденда на HKD0.50 ($0.064) по акција.Галакси Macau остана казино оператор е "основно соработник на група на приходи и заработувачка." Имотот се изјасниле вкупно нето-приходи од HKD19.8 милијарди долари (2.52 billlion) во H1 2018, до 25 проценти од година на година, додека прилагоди EBITDA се зголеми за 28% до ($8.2 милијарди евра).Предводник на имотот VIP GGR хит HKD14.5 милијарди долари (1.85 милијарди евра), до 45 проценти, додека неговиот возен чип волумен се зголеми за 56 проценти на HKD413.4 милијарди долари (52.67 милијарди евра).Галакси Macau е масовна GGR беше HKD9.1 милијарди долари ($1.16 милијарди евра), до 17 проценти.Бродвеј Macau е нето приходи inched до HKD273 милиони ($34.78 милиони денари) и покрај 5 проценти пад во неговата маса GGR да HKD132 милиони ($16.82 милиони денари).Не-игри приходи се зголеми од 11% на HKD119 милиони долари (US$15.16 милиони денари).Конечно, GEG се изјасниле дека StarWorld Macau е нето приходи за H1 2018 застана на HKD6.3 милијарди долари (802 милиони евра), до 28 проценти од година на година.Нејзините прилагоди EBITDA се искачи 41 проценти на HKD2 милијарди долари (254.8 милиони денари) колку ви треба за да започнете казино. StarWorld е ВИП возен чип волумен surged 29 проценти од година на година да HKD162 милијарди долари (20.64 милијарди долари), додека масовната GGR се зголеми за 26 проценти да HKD3.4 милијарди долари (433.16 милиони денари) ресторани во близина на пустината дијамант казино. "Нашиот биланс на состојба продолжи да биде исклучително силна и течни со вкупните парични средства и ликвидни вложувања на HK$42.9 милијарди, нето готовински на HK$34.3 милијарди долари.Нашите исклучително силна биланс на состојба ни овозможува да се вратат капиталот на акционерите преку дивиденди и за финансирање на нашиот развој цевковод и нашата меѓународна експанзија амбиции," GEG Претседател Луи Че Ву се вели во соопштението.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre ресторани во близина del лаго казино.