казино партија имот Birmingham ал

Австралија е greyhound трки индустрија е во криза по веста дека активност ќе биде забранета во Нов Јужен Велс, како на следната година.Во четврток, нов јужен велс Премиер Мајк Baird најави дека greyhound трки ќе се забрани од 1 јули, 2017 казино партија имот birmingham ал. Baird рече одлуката беше врз основа на наодите на Посебна Комисија за Истрага која беше формирана минатата година, по "многу вознемирувачки извештаи се појавија на крутоста спрема животните и други нелегални активности." Тие активности беа spotlighted во една епизода на истражните телевизиска програма Четирите Агли, во која беа вклучени скриена камера снимката на т.н geant казино план де campagne traiteur. 'телевизија baiting,' ака употребата на живи животни – зајаци, прасиња, итн. – да тренираат кучињата да се трка.Ние ќе го поштедам детали, но мамка животни обично не преживее минатото крајот на трката geant казино плакета де cuisson gaz. Baird Комисијата, исто така, откри скалата на 'фира,' инаку позната како обучувачи ослободување на своите штали на кучиња се сметаат за премногу бавен за да се победи трки.Комисијата утврди дека колку што 68,448 greyhounds – околу половина од вкупното население во државата, бил убиен во текот на изминатите 12 години за да не ги поседува потребните карактеристики на еден победник.Комисијата утврди дека околу 180 кучиња годишно одржлива "катастрофални" повреди при трки, што резултираше во нивната непосредна смрт geant казино плато де овошје de mer. Greyhound Трки нов јужен велс, друштвото претставуваат индустријата засегнати страни, имаше "усвои политика на намерно искривоколчување степен" на овие повреди.Крајна линија, Комисијата утврди дека на greyhound трки индустрија "не е способен, во краток или среден рок, на реформирање." И покрај индустрија поддршка на 1,000 директни работни места во државата, владата заклучи дека индустријата е бенефиции не ги надминуваат неговите недостатоци.Во последиците на Baird најавата, акции во Австралија букмејкер Tabcorp падна над 7%.Компанијата брзо го издаде изјава велејќи дека NSW greyhound трки претставени околу 5% од годишниот промет, но дека очекува "значително ниво на супституција на други wagering производ" кој би ја намалил влијанието на нејзината крајна линија.Дербито засегнати страни имаат вети дека битката е далеку од завршена, укажувајќи на хипокризијата на забрана куче трки додека дозволи horseracing да продолжи.Тие го, исто така, укажа на даночните приходи на државата произлегува од дербито повеќе нема да биде на располагање за финансирање на училишта, болници и слично.Нов јужен велс е првиот Австралиски државата за забрана на greyhound трки.Владите во Викторија и Квинсленд е наведено дека немаат намера на следниве нов јужен велс е доведе но Квинсленд Трки Министерот Благодат, Благодат (па убаво, тие наречен неа двапати) предупреди дека на greyhound индустрија треба да биде "свесни дека тоа е на својата последна шанса." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre.