кога не дилер остане во Blackjack

КОВЧЕГОТ Инвестиционен Менаџмент се покажува тоа е верник во онлајн спортови обложување инвестиции теза, додавајќи DraftKings акции (NASDAQ:DKNG) во една од неговите размена со кои се тргува фондови (ETFs).Во понеделникот, средството менаџер купи 620,300 акции на дневни фантазија спорт (DFS) компанијата, додавање на акции на неговата КОВЧЕГОТ Следната Генерација на ЕТФ (NYSEARCA:ARKW) кога не дилер остане во blackjack. "Компаниите во рамките ARKW се фокусирани на и се очекува да има корист од менувањето на основи на технолошка инфраструктура на облак, овозможување на mobile, нови и локалните услуги, како што се компаниите кои се потпираат на или има корист од зголемената употреба на заедничка технологија, инфраструктура и услуги, интернет-базирани производи и услуги, нови методи за плаќање, биг податоци, на интернет на нештата и социјална дистрибуција и медиуми," според КОВЧЕГОТ се Инвестира.На активно успеа фондот има $5.27 милијарди долари во средства под управување на крајот на 2020 година grado де алкохол cerveza покер. Во текот на изминатите три години, ARKW врати 273.3 проценти.Во комбинација се враќа на S&P 500 и S&P 500 Технологија Индекс ќе треба да се зголемил на врвот на КОВЧЕГОТ фонд во текот на овој век.КОВЧЕГОТ има дискреционо право над она што хартии од вредност се вклучени во ARKW бидејќи фондот е активно да се управува.Додека индексот базирани на интернет фондови обично се силно наменет да сака на Амазон, Азбука и Facebook, ARKW може да додадете имиња како DraftKings пред акции се вклучени во широко проследено капитал одредници.Неодамна, Cathie Дрво е Њујорк-основа за управување со средства фирма сигнализираше bullishness за долгорочен раст траектории на DFS, esports, и спорт wagering индустрии.Во една белешка од минатиот месец, КОВЧЕГОТ аналитичар Никола Grous вели дека три спортски обложувања категории во комбинација би можеле да рецка сложена годишна стапка на раст (CAGR) од 31 процент од 2019 преку 2025 gradi круна казино мелбурн мени. Тој проценува рачка за онлајн спортски обложувања ќе напливот на $180 милијарди евра во 2025 од $18 милијарди долари во 2019.
"Бидејќи го легализира онлајн спортски обложување во средината-2018, на пример, Њу Џерси онлајн рачка има изнесува $12 милијарди долари, од кои половината се одржа во 2020 година", рече Grous. "Врз основа на $12 милијарди долари, ние веруваме Њу Џерси заработил $100 милиони во даноци и от за спортско обложување компании да се генерираат $750 милиони евра во приходи," таа продолжи. "Во последните две недели, и двете Њујорк и Тексас се мери во позитивно на потенцијалните одобрување на онлајн спортски обложувања и, со оглед на нивната очајна потреба да plug широко дефицити, други држави се чини дека, најверојатно, да се следи." DraftKings акции не е само за игри име во ARKW.КОВЧЕГОТ претходно додаде Skillz Inc gracie е бар и казино bainville мт. (NYSE:SKLZ), мобилен игри и esports на услуги, за да на ЕТФ.Тој пар во комбинација за околу еден процент на фондот списокот и се две најмалите позиции на 56 фарми во фондот, според издавачот на податоци.Тесла е ARKW најголемата компонента на 9.74 проценти од фондот тежина.Вклучувајќи ARKW, КОВЧЕГОТ успева пет активни ETFs.На тој квинтет, интернет фонд и КОВЧЕГОТ Иновации ЕТФ (NYSEARCA:ARKK) се повеќето логички домови за имиња како што се DraftKings и Skillz. зошто казино дилери трипер своите раце.