како да се слот голф-клуб

Филипини Суд на Данок Жалби (CTA) има донесено одлука дека треба да се направи franchisees под Филипините Забава и Игри Корп (Pagcor) се чувствуваат малку претенциозен: вие сте веќе ослободени од плаќање на вашите приходи од даноци како да се слот голф-клуб. Thunderbird на Филипините Хотели и Летувалишта Inc.најде дека надвор на потешкиот начин по својата петиција против Бирото за Внатрешни Приходи (BIR) беше summarily разрешен од страна на CTA, принудувајќи на компанијата на сопствениците да платат и до даночните недостатоци во износ до Php17.92 милиони евра назад во 2006 година како да се слотот за синтеза оклоп ragnarok мобилен. Thunderbird не се стави до борба, тврдејќи дека даночните ослободувања што беше даден за да Pagcor исто така се опфатени корпорации кои државата-рок агенцијата е овластена да работи казина и под франшиза.Но CTA застана фирма на својата одлука, дури и по Thunderbird, исто така, тврди (да не ги искористи, очигледно) дека дури и ако Pagcor ја загуби својата ослободена од даноци статусот кога Врховниот Суд пресуди во случај на Pagcor v. BIR назад во Март 15, 2011, укинување на даночните ослободувања треба да се применува prospectively од КОМЕТАЛ владејачката дојде со нова интерпретација на Pagcor е повелбата, или различна од онаа на Thunderbird потпишан од кога стана франшиза на агенцијата години порано.Не е изненадувачки, CTA исто така rebuffed тој аргумент, повикувајќи се на премин на Република Акт 9337 или како нејзините познати во земјата, ширењето на Данокот на Додадена Вредност Закон, кој стапи на сила на 1 јули, 2005 година андроид апликација за покер пари. Според CTA, Врховниот Суд веќе има веќе донесено одлуки за ова прашање, дури и толкување на тоа да се каже дека она што даночно ослободување Pagcor порано, веќе беше укине од страна на Конгресот, со текот на EVAT закон. "Повеќе директни и фирма беше pronouncement од страна на Врховниот Суд на отстранување на Pagcor е ослободување во поновата случај на Pagcor v андроид стан казино вистински пари. BIR при тоа беше истакнато дека со текот на РА 9337, Pagcor е веќе ослободени од плаќање данок," на CTA посочи во својата одлука.Овој најнов развој треба да дојде како лоши вести за тековни franchisees на Pagcor, од кои некои се уште се во развој нивните луксузно одморалиште и казина Забава во Градот.Дури и со Pagcor е прогласувањето дека ќе бидат подготвени до рамо тешки оптоварување на 30 проценти данок на добивка се припишува на овие франшизи, сепак се моли на прашањето како идните инвеститори ќе се преземат за тоа.Филип Tulk, a Хонг Конг-базирани аналитичар во Standard Chartered Банката, изјави Блумберг минатата година дека тоа ќе биде огромен удар за да се Филипини се обиде да стане играч во Азиските игри на пазарот, велејќи дека "повисок данок би можело да ги обесхрабри инвеститорите и понатаму да се инвестира или дури и заврши казино проекти тие претходно планирани за да, така што тоа може да се намали на земјата, апелираме да се подготви коцкари." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre andrews steakhouse реки казино питсбург.