факултативна покер залог крстозбор поим

Австралиски бизнис вести извори шпекулираат дали спојување помеѓу водечките коцкање оператори' Tabcorp Саладин и Tatts Група би можеле да бидат оживеани, како притисок од wagering конкуренти интензивира.Австралија двете најголеми не-казино коцкање фирми се rumoured да биде во разговорите за да креирате$9.34 bn обложување индустрија гигант да парирам популарни странство онлајн ривали, како на пример, Вилијам Хил, Ladbrokes и bet365, кои се постепено преземање удел на пазарот во Австралија.Ова не е прв пат оператори се вклучени во спојување дискусии.Во ноември 2015 година, две wagering гиганти откажа дискусии во врска со потенцијалот за нула-премија спојување откако не успеаја да стигнат до договор.Од тогаш Tabcorp е акции имаат стекнато 11.4%, додека Tatts падна со истиот износ.Акциите на двете компании беа ставени во тргување запре во вторникот наутро до пазарот се отвора во средата "во очекување на објавувањето во однос на потенцијалната промена на контрола трансакција...што е предмет на разгледување".Матеј Felsman, богатство советник на AAP Хартии од вредност коментира: "На влез на големи глобални оператори како на пример, Вилијам Хил и Sportsbet би можеле да имаат помогна притисни договор низ линија како тие ја имаат преземено големата парче од локалните wagering на пазарот." Индустрија коментатори се alluding кон спојување на equals (еднакво), со Австралиски бизнис аналитичарите предвидуваат поволни спојување услови да бидат поставени од страна на Australian competition & Consumer Commission (ACCC).Австралија конкуренција регулатор соопшти дека ќе се изанализира предлогот, повикувајќи се "опсег на потенцијални проблеми и областите на преклопување".На wagering гиганти пријавени во комбинација профит од$403m за 2015/16 финансиска година факултативна покер залог крстозбор поим. Mathan Somasundaram, аналитичар во stockbroker Baillieu Holst, изјави: "Тие се веројатно и двете работи надвор на раст, па ги стави заедно и тие веројатно може да се направи заштеди и на агрегатно тие би можеле да се повлече од двојно-цифрен раст број." Акциите на двете компании се очекува да продолжи тргувањето во средата или по објавувањето на трансакцијата. оптимално проектирање на патување-бран siw слот низа антени.