е сол крик казино се отвори

apan е нацрт-правилник за казина, се во процес на јавни консултации до 9 Мај, во моментов се строги во однос на обезбедување на интегритет на казино операции, и се компатибилни со актуелните гејминг индустријата пракса во поголемите регулирани пазари, индустрија набљудувачи рекоа GGRAsia.Но постојат уште неколку области на нацрт-прописите кои бараат понатамошни јасност, луѓето наведено.apanese научник Toru Mihara кажано GGRAsia, целта на регулативата е да се "доволно строги" за да се обезбеди "интегритет и безбедност" на казино операции на интегриран летувалишта (IRs), како и големи казино комплекси со туристички капацитети, се познати во таа нација. На ниво на прописи треба да биде прифатлив за секоја операторите кои се вежба бизнис во U.
надлежност," рече Г-дин Mihara, гостин професор на Токио-базирани Toyo Универзитетот, и specialising во јавната политика на игри е сол крик казино се отвори. На [Јапонски] влада ја стави многу мерки во место во обид да се минимизираат штетните игри на среќа и перење пари, како што се забрана на junkets, собирање на прием такси, ограничувањето на визитација од страна на локалните жители," и кои бараат "лична идентификација автентикација," Г-дин Defibaugh рече.ut Јапонија нацрт-казино прописи не во моментов покрива "сите неопходни аспекти за борба против перење пари и коцкање зависност мерки", индустрија консултант Joji Kokuryo кажано GGRAsia.
Важно е да се погледне големата слика... таму е IR Спроведувањето на Законот и другите важечки Јапонски закони, IR Имплементација Прописи според законот, а потоа барања за лиценцирање, финансиското управување и игри стандарди според прописите," објасни Г-дин Kokuryo.e е поранешен извршен во Макао казино на пазарот и сега генерален директор на Заливот Град Потфати Ltd, Токио-врз основа на консултации со специјалист интерес во Јапонија казино либерализација диск е сем е град казино во tunica мисисипи отвори. ние сеуште не знаеме како точно игри производ тестирање и процедурите за одобрување, всушност, ќе бидат извршени.Општите барања за лиценцирање се базира на Невада модел кој е веќе еден од стандардите за индустријата," Јапонски консултант, забележани за нас.р Kokuryo, исто така, верува дека нацрт-казино прописи уште бара појаснување на некои "важни правни аспекти" и "практични" прашања поврзани со казино работа, како што се сопственост на "чувствителни податоци", вклучувајќи патрони " лични информации.s Јапонија казино гејминг индустријата се развива, владата и IR оператори би можеле да се воспостави соработка врска кога се занимаваат со регулаторни прашања и со ублажување на негативните несакани ефекти на игри, предложи CLSA е Г-дин Defibaugh кога казино отвори во њу џерси.
На казино индустријата е и треба да бидат регулирани во голема мера, но како технологија и други фактори, присилно промена во МО операции оди напред, ние веруваме дека тоа е најдобро ако на Јапонија владата и IR оператори за да можат активно да работат заедно за да се решат проблемите, додека одржување на ниво на оперативна флексибилност" за местото промотори, Г-дин Defibaugh забележани да GGRAsia.e изјави дека Шелдон Adelson, починатиот претседател и главен извршен директор на Лас Вегас, Песок Корп, оператор во Макао и Сингапур пазари, имаше нарекува Јапонија "'светиот грал' на гејминг индустријата," во коментар на CLSA Јапонија Форум инвеститор конференција во 2017 кога казино отвори во онтарио. р Defibaugh додаде: "Иако регулаторната рамка за Јапонија нуди повеќе предизвици од имаше многу очекувано, поднесе жалба на Јапонски IR пазарот основните [Г] Adelson изјавата, вклучувајќи и фактори како што земјата е добро развиена инфраструктура за поддршка на неговата огромна популација центри, големи постоечки игри пазари, близината на Исток и Југоисточна Азија, и големи и богати население, се уште важи.".