казино крстарење надвор од тампа на флорида

По освојувањето голема победа во федералниот суд на октомври 25, на Хо-Дел Нација одржа лента за намалување на церемонијата на неговата Хо-Дел Игри Wittenberg казино во средата, Ноември казино крстарење надвор од тампа на флорида. На Хо-Дел Нација скрши земјата на $33 милиони казино проширување на проектот во својата Wittenberg објект во Висконсин во септември 2016 година кога не tesco онлајн испорака отворен слотови. Сега завршен игри проширување зголемува постојните слот грофот од 506 да 778, додава висок лимит игри област, 10 маса игри и целосна услуга ресторан и бар со седишта за 84. Исто така, дел од мулти-милион долари проширување на проектот, во јануари 2018, нов 86-соба хотел наводно ќе започне да се земе резервации.Коментирање на церемонијата, Collin Цена, ПР службеник за Хо-Дел Нација рече племето работеше напорно за генерирање возбуда, со отворањето, за нови играчи.Тој продолжи да се каже "Сите беа навистина возбудени и имаше само една толпа на луѓе брзаат во како што се отворија вратите," според локалните вести станица WSAW ТВ 7. Проширувањето на проектот, сепак, не е без свои противници, како што е предмет на судски спор во федералниот суд.Во април оваа година, Stockbridge-Munsee Бенд на Mohicans поднесе сојузна тужба против државата Висконсин, Gov.
Скот Вокер и Хо-Дел Нација тврдејќи дека државата ги прекршила своите компактен со племето [Stockbridge-Munsee] со дозволување на Хо-Дел Народ да се развие полноправно казино наместо ветената "помошни" објект.На Wittenberg казино се наоѓа во близина на Stockbridge-Munsee е единствена игри сопственост, фан клуб: интер Mohican Казино & Resort, се наоѓа во Шешир околу 25 минути далеку кога не tesco отвори испорака слотови. Stockbridge-Munsee лидерите се плашат од Хо-Дел проширување ќе cannibalize бизнис од Северна Ѕвезда.На Хо-Дел Нација, сепак, преовладуваше во федералниот суд на среда, 25 октомври кога U кога не tesco ги отвори своите испорака слотови.
Окружниот Судија Џејмс Питерсон го одбил Хо-Дел Нација од тужбата, утврди дека лидерите на Stockbridge-Munsee чекаше премногу долго за да се покрене тужба против Хо-Дел, има само тужена во 2017 отколку во 2008 година кога Wittenberg казино прво да се отвори.На Stockbridge-Munsee Заедница, планира да поднесе жалба на одлуката.Тужбата е се уште активен, како Судија Петерсен не одлучи дали Stockbridge-Munsee тврдења против Gov. Вокер и на државата Висконсин се на крајот како добро.На новинската агенција извештаи дека новите прошири казино е отворен за бизнис. леле класичен warlock pvp најдобри во слотот.