Estrella во казино Del Sol Tucson

Даночните власти во Индија swooped надолу канцелариите на MyTeam11 Фантазија Спорт Pvt estrella во казино del sol tucson.
Ltd.во Џајпур над наводите дека фантазија спорт компанија е плаќаат своите даночни обврски, заедно со други нерегуларности.Според извештаите на локалните медиуми, Генерален Директорат на Стоки и Услуги Данок Интелигенција (DGGI) "откриен даночната евазија вреди да се crores" од страна на компанијата, која работи онлајн фантазија спортски портал MyTeam11 стратегии живеат покер турнири. Платформата нуди вештина-базирани фантазија спортски игри, вклучувајќи крикет, кои спаѓаат во рамките на опфат на "обложување" под Стоки и Услуги Данок (GST) закони.Индија е нов даночен режим, воведен во јули 2017, имаше коцкање и трка клуб обложување групирани во највисоката даночна стапка—28%—заедно со други "луксуз" услуги како што се кина и пет-star хотели.Во случај на MyTeam11, DGGI службени лица, рече операторот "беше не се плаќа GST на количеството собрани од нив, преку игри." За време на нападот минатата недела, регионални службеници на даночната управа заплени евиденција и документи од MyTeam11 канцеларијата казино аризона павилјон феникс од а до ш.

DGGI рече фантазија спорт оператор мора да плати данок еквивалентно на "целиот износ депонирани од страна на клиентите, а не само на гребло или комисија собрани од страна на компанијата." MyTeam11, наводно, се должи на Индискиот taxman најмалку INR7 crore (US$1.03 милиони евра) во GST назад даноци, иако DGGI службен рече организаторот има веќе депонирани INR1.53 crore ($225,598) "во текот на пребарувањето." Истрагата се уште е во тек.Фантазијата спортски игри во Индија е уживање неодамнешниот пораст на популарност по земјата врвот суд неодамна го најави неговото прифаќање на онлајн фантазија спортски обложувања.Судот нели специјално даде зелено светло, но за правда мислење дека фантазија спорт—секојдневно фантазија спорт особено—бара значителни вештина, бидејќи нејзините учесници мора постојано песна играч активност, спортски настани, претходната евиденција, времето, меѓу другите фактори, со цел правилно да се облог нивните влогови.Оваа одлука, поддржан од страна на двајца судии на Пенџаб и Haryana Висок Суд, обезбедува доволно потпора да се покаже дека постои потенцијал за DFS да биде легализирана во земјата во одреден момент, според аналитичарите.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино аризона во понеделник навечер фудбал.