најдобри во слотот за свештеник исцелител

CARSON ГРАД НА окружниот судија во средата фрлил од петиција што ќе им овозможи на државата да се зголеми игри данок на казина до 9 проценти најрано во 2015 година најдобри во слотот за свештеник исцелител.
Окружниот Судија Џејмс Т. Russell рече 200-зборот опис за Nevadans за Фер 9 Проценти Коцкање Данок петицијата беше погрешно и не може да бидат пренесувани меѓу гласачите најдобри во слот протокол бр паладин bfa. Russell рече дека петиција опис наречен за 9 проценти данок на сите бруто приходи заработени со казино, не само на бруто игри приходи.Под тој јазик, данокот ќе се изрече на ресторан и други продажбата на игри воспоставување, рече тој.Лас Вегас бизнисмен Монте Милер, кој е водечки на потег за да се зголеми игри даноци од тековната максимална на 6.75 проценти, рече дека и тој ќе се поправи проблемите во описот и resubmit тоа да се на државен секретар канцеларија.Тој рече работници веќе собрани околу 500 потписи.Тие мора да се исфрлаат надвор.Во текот на 90-минута слух, Невада Одморалиште Асоцијација адвокат Мет Грифин рече грешка во користење на бруто приходи, наместо на бруто игри на приходите беше$1 милијарда грешка.Грифин, исто така, рече дека петиција, рече на доход се применува на "неограничен" игри licensees наместо "nonrestricted" licensees, како и поголемите казина се познати под Игри Одбор за Контрола прописи.Тој рече дека петицијата ќе им овозможи на даночниот да се соберат од игри производители и дистрибутери, кои не се покриени од страна на сегашниот данок е онлајн казино правна во оае. Russell се согласи со Грифин аргументите.Милер е адвокат, Меги McLetchie, наречен опис проблеми "мали грешки и мали technicalities" што судијата може да се коригира.Таа рече дека аргумент над употребата на "он-ограничени" или "nonrestricted" беше смешно е онлајн казино правна во тексас. "Тоа значи истото", рече таа.

"Не постои ништо во законот кој вели дека не можете да користите y' смисла." McLetchie тврди дека петицијата е намера беше јасно на граѓаните потпишување тоа и дека Невада Одморалиште Асоцијација едноставно не можеше да прави сè што е во нејзина моќ за да се спречи тоа од се доставува.Таа се очекува да се впуштат асоцијација ќе датотека друго правно предизвик против петиција по тоа е refiled од страна на Милер.Милер е петиција предлага измени на постоечката состојба закон.Ако тој собира 72,352 валиден потпис со Ноември. 14, предлогот ќе се смета на Законодавната власт во 2014 година. Законодавците ќе имаат 40 дена да се одлучи дали да се зголеми игри данок до 9 проценти.Ако тие се преземат без акција, ова прашање ќе одат пред избирачите во есен 2014 општите избори. е онлајн казино правна во сад.