она што е сплит тенџере значи во покер

Таму беше прилично јасен консензус на панел дискусијата во Лондон во четвртокот дека регулирање на социјални игри е важно прашање и дека младите луѓе се изложени на ризик коцкање група.Седницата беше одржана за време на втората Светска Регулаторната Брифинг: Одговорен Коцкање Иновации конференција, која се констатира со фокус на создавање на сегментирано пристап кон различни целни групи ризици.Истражувањето се стреми да покаже дека младите луѓе се почесто да се само-исклучи за шест месеци или повеќе од било која друга старосна groupSimo Dragicevic Кога решавање на прашањето на младите коцкари, Симо Dragicevic, извршен ДИРЕКТОР на податоци analytics фирма BetBuddy, рече: "Во сите податоци што се објавени, тие се оние кои се изложени на најголем ризик.Ако се погледне во други истражувања, тие постојано доаѓаат.Тие едноставно не како најзаслужен и развиена за да се направи паметен одлуки.Ако сакаат да играат комар, тие ќе најдат начин да се коцка.Вие не треба да ги поттикне она што е сплит тенџере значи во покер. "Истражувањето се стреми да покаже дека младите луѓе се почесто да се само-исклучи за шест месеци или повеќе од било која друга возрасна група.Тоа е една големина одговара на сите решение за еден сегмент.Треба да се микро-сегмент, обидете се да оди малку понатаму и можеби се некои дополнителни податоци кои би можеле да ви помогнат." По прашани за тоа дали се фокусира на младите луѓе е да се премине кон решен verticals како што eSports и кожата обложување, Ли Willows, Основач и Извршен директор на Млади Коцкари Образование Доверба, рече: "Ние не сме кампања организација, но ако ние требаше да биде кампања организација, регулирање на социјални игри ќе биде апсолутно критична.Тоа е нешто што наставниците се зборува.Тоа не е толку многу коцкање – тоа е друштвени игри." Педро Romero, Раководител на Коцкање Терапија, онлајн советодавни услуги, рече: "Со работи како eSports и кожата обложување, мислам дека решението не е забрана, тоа е регулатива.Ако не се регулира, луѓето ќе одат да решен пазари." слеп човек е блеф покер правила.