2 плус 2 покер фрлија

Gamban најави партнерство со Lloyds Банкарската Група, која ќе обезбеди клиенти на Lloyds, Банката на Шкотска и Halifax пристап до својата коцкање блокирање на системот.Интеграција за блокирање на софтвер Gamban во Lloyds Банкарскиот Група беше завршен на крајот на минатиот месец, со голем број на потрошувачи, кога веќе го активира системот.Софтверот има способноста да го блокира трансакции и пристап до онлајн коцкање сајтови, за оние кои се најмногу изложени на ризик од штета 2 плус 2 покер фрлија.
Gamban Основачот Џек Symons, рече: "Тоа е многу позитивно да гледаат напред-размислување банкарските институции како што се Lloyds Банкарската Група се зголеми на предизвикот на заштита на најранливите потрошувачи од коцкање зависност, преку бариери како што се трошат за контрола и соработка со Gamban."Потрошувачите Финансии генерален Директор на Lloyds Банкарската Група, Elyn Corfield, рече: "Ние знаеме коцкање поврзани со штети може да има сериозни и долгорочни влијанија на нашите клиенти и ние сме посветени да прави сигурни дека тие лесно можат да пристапат до широк спектар на поддршка."Во прилог на партнерство, Lloyds работеше со експерти во индустријата за игри, како и воведување на својата "Коцкање Трансакција Замрзнува' add-on, дополнителен слој на заштита од проблемот коцкање. 2 плус 2 онлајн покер.